3 Dags guide til Papeete, Tahiti

Hjem  >  Fransk Polynesien

3 Dags guide til Papeete, Tahiti

På Tahiti i Papete starter det polynesiske eventyr, som du vil ønske aldrig får en ende. Allerede ved indflyvningen bliver du fortryllet, når du ser Tahiti’s fantastiske lagune, med de mange blålige nuancer. Når du står af flyet, bliver du budt velkommen på bedst polynesisk maner, med ukulele og polynesisk sang samt en blomsterkrans om halsen. Du ved nu, at du er landet midt i et eventyr og at der venter dig en masse oplevelser forude, som du aldrig havde turde håbe på. Læs med her og bliv inspireret til start- og slutpunktet, for din rejsen rundt i Fransk Polynesien.

Udforsk Papeete, Tahiti:

pinnu
4 Seværdigheder at opleve på Tahiti: En 3 dags guide
pinnu
4 Seværdigheder at opleve på Tahiti: En 3 dags guide

Dag 1: Afslapning

Du er sikkert træt efter en lang flyvetur til Fransk Polynesien og din første dag i øriget skal du bruge på, at komme dig over jet lag og få sovet ud, så du er klar til det eventyr der venter dig. Hvis dit fly er landet før dagen går på held og du har kræfter til en lille gåtur, så kan du slentre en stemningsfuld tur langs havnen i Papeete. Slut af med en omgang nem aftensmad ved vandet. Prøv fx Place Vaiete Roulettes, som er en plads ved havnen med en masse food- trucks, som sælger alt fra små lokale retter til pizza og pandekager, til ca. 60 DKKr. pr ret. Pladsen åbner hver dag kl. 18 og i weekenden kan du nyde din mad og live musik samtidig. 

3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
Fransk Polynesien rejseguide: En 5 ugers rejserute
pinnu
3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
Fransk Polynesien rejseguide: En 5 ugers rejserute
pinnu

Dag 2: Udforsk Papeete

Efter en god nats søvn, er dine batterier forhåbentlig ladet op og du er klar til at begynde, at udforske Papeete. I byen kan du få en lille forsmag på, hvad du har i vente på Fransk Polynesiens mange andre øer og måske er du endda lidt bedre rustet, til at erobre landet efterfølgende. Vi giver dig her vores anbefaling til, hvad du skal lave, inden du tager videre i øriget. 

Besøg Perlemuseet: Musée de la Perle

Robert Wan’s perlemuseum ligger i en eksklusiv perlebutik, med jakkesætsklædte ansatte. I museet har du mulighed for, selv at gå rundt og nærstudere udstillingsmodeller og læse om saltvandsperler i et historisk perspektiv, perlens tilblivelse trin for trin, samt perlens karakteristika og tilhørende økonomiske værdi. Et besøg i museet giver en god baggrundsviden, inden du kommer til en perlefarm på din vej rundt i øriget og evt. skal købe en “sort diamant” med hjem. 

Markedet, Marché de Papeete

Papeete’s største marked ligger inde midt i byen. Her kan du købe alt fra perler og lokalt produceret souvenirs, til en masse lækker frugt og grønt. Udenfor sælger de lokale kvinder blomsterkranse, som selvfølgelig er lavet af friske blomster. Hvis du er i byen en søndag morgen og er morgenfrisk, så tag ind på markedet kl. 04 og proviantere sammen med de lokale og få en stemningsfuld start på dagen. 

3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
3-Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu

Dag 3: På gensyn Fransk Polynesien

Efter en forhåbentlig eventyrlig rejse rundt i det polynesiske paradis, er du tilbage i Papeete og du har en enkelt dag her, inden turen enten går videre rundt i verden eller hjemad. Har du stadig plads i din taske, kan du tage tilbage til markedet Marché de Papeete og få købt de sidste souvenirs.

Alternativt kan du stoppe ved den lokale bar, som ligger på hjørnet mellem gaderne Rue Francois Cardella og Rue Albert Leboucher, over for markedet. Her kan du købe en lille forfriskning i varmen og nyde god lokal musik, spillet på ukulele og tilhørende polynesisk sang. Har du købt en ukulele, eller har du din egen med hjemmefra, så kan du bare tage en stol og spille sammen med de andre lokale gade-musikanter. 

Er du i Papeete en lørdag morgen, kan du gå ned til havnen, af hovedstien Jardins de Paofai, for at se de lokale træne i deres outrigger canoe. Solbrændte, veltrænede mænd i kanoer på det smukke hav – What not to like? Træningen foregår i den østlige del af havneområdet. 

pinnu
3 Dags guide til Papeete Tahiti
pinnu
3 Dags guide til Papeete Tahiti

Ekstra tid?

World Surf League

På den sydøstlige halvø Tahiti Iti, afholdes der hvert år i august konkurrencen Tahiti Pro Teahupo’o, hvor de bedste surfere fra hele verden kommer og deltager i World Surf League. Hava’e pass er stedet for de store bølger og du kan komme ud at opleve konkurrencen på havet helt tæt på. Tag en bus eller taxa til Tahiti Iti til byen Teahupoo og herfra en taxa båd, som bringer dig ud til de gigantiske bølger. 

Papenoo Valley

På den nordlige del af Tahiti findes Papenoo Valley, som er en frodig dal omkranset af bjerge, med flere vandfald. Det er muligt selv at tage bussen hertil og gå en tur på egen hånd. Alternativ kan du gøre som de fleste og benytte dig af en arrangeret halvdagstur med 4-hjulstrækker. Husk at tjekke sæsonen for denne tur, da der kan være begrænset vand i vandfaldene udenfor regnsæsonen.

Sådan kommer du rundt på Tahiti

Du ankommer i Fransk polynesiens internationale lufthavn Fa’a’ā, den eneste lufthavn på Tahiti. For at komme ind til Papeete by, kan du tage en bus, som alle hverdage kører ca. 20-30 minut, i tidsrummet 05.00 – 16.00 og koster ca. 15 DKKr. Bussen afgår ikke fra lufthavnen, men hovedvejen foran lufthavnens hovedindgang. Alternativt kan du tage en taxa og betale 120 DKKr. i dagstimerne og 160 DKKr. aften/nat. Inde i Papeete kan du udforske byen på gåben, leje en cykel eller tage en af de mange lokale busser. 

Næste stop

Hvor skal turen nu gå hen? Vi anbefaler, at du starter dit polynesiske eventyr, med en tur til øen Moorea, hvor du kan tage færgen frem og tilbage fra Papeete havn. En fantastisk overfart, som du sjældent har set smukkere! 

pinnu
11 Seværdigheder du skal opleve på Moorea Fransk Polynesien
pinnu
11 Seværdigheder du skal opleve på Moorea Fransk Polynesien

Her skal du bo i Papeete, Tahiti

Det er ikke nemt, at finde billige løsninger på overnatninger i Papeete. Men du kan med fordel finde et sted, som er attraktiv for din videre færden. Mahana Backpacker Hostel er et hostel, som er centralt placeret og fordelagtig for dig, som ønsker at have Papeete’s attraktioner og havnen inden for gåafstand, også med en backpack på ryggen. Ankommer du sent til Tahiti eller skal du tidligt afsted med et fly, er Tahiti Airport Motel et fremragende bud. Der er morgenmad inkluderet og du kan gå frem og tilbage mellem hotellet og lufthavnen. Uanset hvad du vælger, så bestil i god tid, der er stor efterspørgsel efter gode overnatningssteder i Papeete.

Budget for Papeete, Tahiti

Vores budget for Papeete, hvor priserne er angivet pr. person, hvilket selvfølgelig ikke gælder for sim kort.

Relaterede

Blog kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret

Denne rejseblog var om

Del
Gem